Felhívjuk tisztelt Betegeink figyelmét, hogy rheumatológiai szakrendelés az intézményben jelenleg nincs.

A szakrendelő címe:

Tamási telephely:
7090 Tamási, Dózsa György u 18-22

Megközelíthetőség:

A rendelő első emeletén, a 21-es ajtó.

Telefon:

+36 74 471 211

Előjegyzés kizárólag beutaló alapján

Fizioterápia:
Naponta 7:30 – 14:00 óráig. Fizioterápiás asszisztens: Dombainé Bencze Noémi.
Mozgásterápia:
Hétfő és péntek: 7:00 – 16:00 óráig. Gyógytornász: Nagyné Illés Eszter

Rendelési idő:

Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek


Általános tájékoztatás

Mivel foglalkozik a rendelés?

A rendelésünk mozgásszervi (degeneratív, gyulladásos) illetve egyéb belgyógyászati betegségekhez társuló ízületi bántalmak kivizsgálásával, ellátásával, csontritkulás gondozásával foglalkozik.

Itt történik a reumatológiai illetve mozgásszervi rehabilitációs osztályra a beutalás, balneoterápia fürdőjegy OEP támogatással történő kiírása, Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) kérésére-, valamint fogyatékossági támogatás, ápolási díj megállapítására mozgásszervi betegségek –, status leírása, bizonyos gyógyászati segédeszközök felírása.

Az intézményünkben működő fizioterápia- és mozgásterápia rendelésre a kezeléseket rendelésünkön írjuk ki. Fizioterápia során fájdalomcsillapító- izomerősítő kezeléseket végeznek, melyet az adott betegségtípusra a társbetegségek figyelembe vételével reumatológus ír elő.

Mozgásterápia (gyógytorna): gyógytornász vezetésével végzett speciális mozgásterápia, mely a megbetegedett szerv vagy testrész funkciójának helyreállítására gyakorlatokat tartalmaz.

Az igénybevételi lehetőség:

A rendelés háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval vehető igénybe, kivételes esetben – akut, nagyfokú fájdalommal járó kórképekben – beutaló nem szükséges.

Időpont a +36 74 470 798 telefonszámon kérhető, illetve rendelésünkön való megjelenéskor. Ha gondozott betegről van szó, vagy visszarendeljük, konkrét időpontot adunk (kontroll vizsgálatkor beutaló nem szükséges).

Táppénzes beteg esetében-, illetve akut esetben háziorvossal vagy szakorvossal történő konzultációt követően – az időpontot a tényleges előjegyzési időpontnál korábban (akár aznap) kapják a betegek.

Igyekszünk a megadott időpontot tartani (előjegyzés 15 percenként), azonban néhány súlyosabb esetben 1-1 betegre több időt fordítunk, emiatt lehetnek időpontbeli csúszások.

A kartonozóban jelentkező páciensek sorszámot kapnak, ez azonban csak a behívás megkönnyítését szolgálja, nem a behívási sorrendet jelöli.

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Betegfelvétel a kartonozóban történik, a rendelő földszintjén a főbejárat mellett.
A személyes adatok változását (lakcím, név) illetve a közgyógyellátási igazolvány számát, érvényességét a kartonozóban jelezzék a betegek!

Mit hozzon magával szakrendelésünkre?

A vizsgálathoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

  • TAJ kártya (csak a kartonozóban kell megmutatni).
  • Közgyógyellátási igazolvány (ha van).
  • Beutaló (háziorvosi vagy más szakorvosi).
  • Korábbi orvosi dokumentáció (nem csak a reumatológiai!).
  • A jelenleg szedett gyógyszerek listája.

Van e várólista?

Jelenleg nem nincsen várólista.

A rendelés telefonos elérhetősége

Telefon: +36 74 471 211
Ez a központ száma, itt a reumatológiai rendelést kell kérni.

Területei ellátási kötelezettség:

A szakrendelés az ÁNTSZ által meghatározott területi ellátási kötelezettség alapján fogadja a betegeket, mely megtekintehtő az ÁNTSZ hivatalos honlapján.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.


Skip to content