Az ügyeletei, sürgősségi-ellátás, a súlyos életveszélyes, akut fájdalommal küszködő, sürgős ellátást igénylő betegek fogadásra hivatott. A nap 24 órájában fogadja a rászoruló betegeket.A vonatkozó jogszabályok szerint telefonon érdeklődő harmadik fél részére nem adható tájékoztatás, mert lehetetlen a tájékoztatásra való jogosultság megállapítása!

Általános tájékoztatás

Milyen esetekben fordulhatnak hozzánk?

A sürgős szükség fogalmát az 52/2006.(XII.28) EüM rendelet határozza meg, mely alapján:

A sürgős szükség olyan, hirtelen fellépő egészségi állapotváltozás, amely esetében az azonnali egészségügyi ellátás elmaradása

  • közvetlen életveszélyt, vagy beavatkozás nélkül ahhoz vezető állapotromlást, vagy
  • súlyos vagy maradandó egészségkárosodást vagy
  • társadalmilag tűrhetetlennek minősített, tartós fájdalmat okoz.

Mire számítson a rendelésen?

A betegvizsgálat és ellátás nem érkezési sorrendben történik, hanem a betegség súlyosságának függvényében. Ennek mérlegelésére az aktuálisan beosztott orvos, illetve a műszakot ellátó nővér hívatott. A várakozási idő az aktuális betegforgalomtól is függ.

Figyelembe kell venni, hogy ügyeleti időben az ügyeletes orvos a fekvőbeteg osztályokon is ellát ügyeleti feladatokat, ezért a várakozási időt az osztályos teendők is hosszabbíthatják.

Kérjük szíves türelmüket, amennyiben a fent részletezett okok miatt az ellátás hosszabb várakozási időt igényel!

A vizsgálatot követően a laboreredmények elkészülése, illetve egyéb diagnosztikai lépések kivitelezése (röntgen, ultrahang, stb.) ugyancsak időigényes tevékenységek. A Sürgősségi Fogadóhely feladataiból és jellegéből adódóan „hosszú” ápolási tevékenységet nem végez, állapotstabilizálást, ill. rövid megfigyelést követően a betegeket elhelyezzük a számukra végleges ellátást nyújtó betegellátó osztályon, vagy otthonukba bocsátjuk.

Mit hozzon magával Sürgősségi Fogadóhelyünkre?

  • TAJ kártya, ennek hiányában bármely személyi irat
  • háziorvosi, vagy központi ügyeletes beutaló (indokolt, sürgős esetben, OMSZ szállításkor nem szükséges)
  • előnyös, ha Önnél vannak: feljegyzés a rendszeresen szedett gyógyszerekről, gyógyszerallergiákról, előző szakorvosi leletek, laboreredmények.