Osztálynapló

Elhelyezkedés / elérhetőség:

7200, Dombóvár, Kórház u. 39-41.

Főépület VI. emelet, „B” szárny

Telefonszám:

06 74 564 023

Fax: 06 74 564 014

Osztály neve:
Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztály
Oszt. vez. főorvos:
Dr. Barabás László / barabas.laszlo@szlkorhaz.hu
Oszt. vez. főnővér:
Benczéné Szerecz IlonaÁltalános tájékoztató az Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztály fekvőbeteg ellátásával kapcsolatban

A betegről részletes felvilágosítást hozzátartozó csak személyesen a beteg kezelőorvosától kaphat. Az osztályos szakdolgozók telefonon, csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

Mivel foglalkozik az osztály

Az intenzív osztályon a kritikus élethelyzetbe került betegek kezelését, ellátását, ápolását végzik. Az aneszteziológia a műtétekhez szükséges általános és regionális érzéstelenítéssel foglalkozik. Osztályunk a Dombóvári Szent Lukács Kórház főépületében a VI. emelet B szárnyán található.

Az intenzív osztályra a sürgősségi osztályról, műtőből, más osztályról, otthonról, esetenként más intézményből kerülnek a betegek sürgősséggel, illetve előzetes konzílium alapján. A betegek kezelését az osztályvezető főorvos és az osztályos orvosok együttesen végzik, az alapszakmák javallatait is figyelembe véve.

Osztályon fekvő betegekről való érdeklődés:

Részletes felvilágosítás a betegek állapotával kapcsolatban személyesen, látogatási idő keretében történik. Felvilágosítást csak a megnevezett legközelebbi hozzátartozó kaphat.

Osztályunkon a szakdolgozók csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

Hozzátartozókat kérjük, hogy a betegfelvételkor a következőket behozni szíveskedjenek:

A beteg személyi igazolványa, lakcím kártyája, TAJ kártya. Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit. Rendszeresen szedett gyógyszerekről pontos adattal rendelkezzen! Tisztálkodási eszközök.

Az osztály kiemelt higiéniai helyzete miatt minden egyéb személyes tárgy és élelmiszer behozatala előzetes megbeszélés után történhet.

A beteg állapotától függően teljes ellátás, vagy segítséggel végzett tisztálkodás történik kórteremben, illetve betegfürdetőben.
Az állandó hőmérsékletet klímaberendezés biztosítja.

Ajánlott látogatási idő:

  • Délelőtt: 10:30 – 12:30
  • Délután: 16:30 – 18:30

A kórtermekben betegeknél egy időben 2 látogató tartózkodhat, védőöltözetben. Ha látogatási időben beavatkozás elvégzésére kerül sor, úgy a látogatók türelmét kérjük. A betegellátás folyamatos, a viziteket is ehhez igazítva végezzük.