Osztálynapló

Elhelyezkedés / elérhetőség:

7200, Dombóvár, Kórház u. 39-41., I. emelet, „A” szárny (lépcsőháztól jobbra)
Telefonszám: 06 74 564 000

124-es mellék

Osztály neve:
Kardiológiai Rehabilitációs Osztály
Oszt. vez. főorvos:
Dr. Fridrik Gábor
Áp. szak. vez.:
Sebőkné Venczler Tünde osztályvezető ápolóÁltalános tájékoztató a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály fekvőbeteg ellátásával kapcsolatban

A betegről részletes felvilágosítást hozzátartozó csak személyesen a beteg kezelőorvosától kaphat. Az osztályos szakdolgozók telefonon ( 06 74 564 000 | 151-es mellék ), csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

Mivel foglalkozik az osztály

Osztályunk 23 ágyon végez elsőbbségi és programozott kardiológiai rehabilitációt. A szívbetegek optimális egészségi állapotának elérését rehabilitációs team segíti.

A rehabilitációs program időtartama 3 hét, alapját a gyógytorna mellett csoportos és egyéni oktatóelőadások, relaxációs foglalkozások és egyéni tanácsadások képezik. A beteg aktív közreműködése az eredményes rehabilitáció elengedhetetlen feltétele!

A beutalás rendje:

Az elsőbbségi rehabilitációt közvetlenül a beavatkozást végző intézmény kezdeményezi.

Programozott rehabilitációra előjegyzés telefonon kérhető kardiológiai szakrendelés vagy háziorvos kezdeményezésére a +36 74 564 000 / 124 telefonszámon.

Felvétel

Kérjük, hogy a felvétel napján délelőtt 8-9 óra közt jelentkezzen az osztályon! Aznapra ebédet már tudunk biztosítani. Amennyiben a tervezett időpontban nem tud felvételre jelentkezni, szíveskedjen azt az osztály munkatársainak jelezni!

Mit hozzon magával?

• korábbi zárójelentéseiket, vizsgálatok szakorvosi leleteit, egyéb vizsgálati eredményeiket
• otthonában szedett gyógyszereinek listáját,
• vérnyomás, ill. vércukor naplóját
• személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ kártyáját,
• tisztálkodási eszközöket
• pizsama, hálóing, köntös, alsónemű, papucs
• kényelmes, a mozgást nem akadályozó ruhát és egy kényelmes (lehetőleg gumitalpú) lábbelit, melyekben tornázni tud.

Kórházi kezelése alatta a kardiológiai betegségének kezeléséhez szükséges gyógyszereket az intézmény biztosítja, esetleges speciális gyógyszereiből (szemcsepp, inhalátor stb.) szükséges mennyiséget célszerű magával hozni.

Mit ne hozzon?

– A többi beteg nyugalmát zavaró, vagy nagy helyigényű eszközöket.
– Ékszert, pénzt, bankkártyát, nagy értékű eszközt.

Igény esetén értékeinek biztonságos megőrzésére lehetőség van, amennyiben azt nem veszi igénybe, értéktárgyaiért az intézmény felelősséget nem vállal.

Elhelyezés, házirend

Az elhelyezés 3 és 4 ágyas kórtermekben. történik. Az osztályon Az osztályon 2 db 4 ágyas és 5 db 3 ágyas szoba található.

Személyes tárgyak elhelyezésére a kórteremben egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre.

Felhívjuk betegeink figyelmét, hogy a hatályos jogszabály értelmében a kórházi tartózkodás ideje alatt adaptációs szabadság nem engedélyezhető!
A részletes házirend az osztályon kifüggesztve található.

Egyéb fontos információk

Az osztályon internetelérés biztosított (WiFi).
A kórház földszintjén büfé üzemel, a külső portánál bankautomata található.
Istentiszteleteken való részvételre a Kápolnában kedd délutánonként van lehetőség.

Látogatás

A látogatási idő 9-19 óráig tart, azonban a betegellátás zavartalansága érdekében a látogatást célszerű a délutáni órákra korlátozni. Egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon! A betegtársak pihenésének biztosítása érdekében kórteremben történő látogatás helyett a társalgót, vagy az előteret ajánljuk. Kérjük a hozzátartozókat, hogy amennyiben fertőző betegség tüneteit észlelik magukon, (pl. láz, köhögés, hasmenés, stb.) a látogatást szíveskedjenek mellőzni!

Felvilágosítás

A beteg állapotáról részletes tájékoztatást hozzátartozó csak személyesen a beteg kezelőorvosától kérhet. Az osztályt telefonon a kórház központjának hívása után (06 74 564 000) a 124-es melléken érhető el. A szakdolgozók telefonon csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.