Osztálynapló

Elhelyezkedés / elérhetőség:

7200, Dombóvár, Kórház u. 39-41., I. emelet, „B” szárny (lépcsőháztól jobbra)
Telefonszám: 06 74 564 000

151-es mellék

Osztály neve:
Kardiológiai Rehabilitációs Osztály
Oszt. vez. főorvos:
dr. Berecki Mária
Ápolásszakmai vezető:
Hetesi Zoltánné osztályvezető ápolóÁltalános tájékoztató a Kardiológiai Rehabilitációs Osztály fekvőbeteg ellátásával kapcsolatban

A betegről részletes felvilágosítást hozzátartozó csak személyesen a beteg kezelőorvosától kaphat. Az osztályos szakdolgozók telefonon ( 06 74 564 000 | 151-es mellék ), csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást!

Mivel foglalkozik az osztály

Osztályunk 23 ágyon végzi szívműtéten, szívkatéteres beavatkozáson, pacemaker beültetésen, szívinfarktuson átesett betegek korai, illetve stabil koszorúérbetegségben vagy szívelégtelenségben szenvedő betegek ún. programozható kardiológiai rehabilitációját. A szívbetegek optimális egészségi állapotának elérését az orvosok mellett rehabilitációs team segíti (dietetikus, gyógytornász, pszichológus, dohányzásról lemondást támogató szakember, szociális munkás).

A három hetes rehabilitációs program alapját a csoportos gyógytorna és kerékpártréning jelenti, emellett csoportos tájékoztató előadásokat, relaxációs foglalkozásokat és egyéni tanácsadásokat is tartunk. Fontos tudni, hogy a beteg saját, aktív közreműködése nélkül a rehabilitáció nem lesz eredményes!

Munkatársaink:

  dr. Berecki Mária osztályvezető főorvos, kardiológus szakorvos, kardiológiai rehabilitációs szakorvos

  dr. Bozó János kardiológus szakorvos, kardiológiai rehabilitációs szakorvos

  Gombosné dr. Gothár Mária osztályos orvos

  Hetesi Zoltánné osztályvezető ápoló

  Bozóné Kegyes Réka dietetikus

  Demeter Andrea pszichológus

  Kovács Rita szociális munkás

  dr. Szabóné Korbélyi dóra gyógytornász

  Fehérné Právics Marianna adminisztrátor

  Zilizi Árpádné szakápoló, kardiológiai szakasszisztens

  Fónainé Nagy Csilla szakápoló

  Gyeneiné Daruk Gyöngyi szakápoló

  Horváthné Czékus Emese szakápoló

  Takácsi Hetesi Erika szakápoló

  Muretics Gabriella szakápoló

  Orgovánné Jacsó Irén szakápoló

  Ördögh Veronika szakápoló

  Füstös Zoltánné ápoló

  Konczné Póth Zsófia segédápoló

  Papp Gábor betegkísérő
A korai rehabilitációt közvetlenül a beavatkozást végző intézmény kezdeményezi, programozott rehabilitációra előjegyzés telefonon kérhető kardiológiai szakrendelés vagy háziorvos kezdeményezésére a +36 74 564 000 | 151-es melléken Hetesi Zoltánné osztályvezető ápolónál. Ellátási kötelezettségünk alapján Tolna, Somogy, Baranya megye nagy részéről fogadhatunk betegeket (http://84.206.43.26:7080/ellatas/xtek/?1).

Felvétel, távozás

A felvétel napján elegendő délelőtt 10 órára érkezni, aznapra ebédet már tudunk biztosítani. Kérjük, hogy az orvosi beutaló, személyes tárgyai és tisztasági felszerelései mellett hozza magával teljes korábbi egészségügyi dokumentációját, valamint rendszeresen szedett gyógyszereinek pontos listáját, esetleges speciális gyógyszereiből (szemcsepp, inhalátor stb.) néhány napra való adagot.

A hálóruha mellett kényelmes, a mozgást nem akadályozó ruhát és egy kényelmes (lehetőleg gumitalpú) lábbelit hozzon magával. A távozás napján a kórtermet délelőtt 10 óráig, vagy legkésőbb a zárójelentés átvételekor el kell hagyni (aznapra ebédet már nem tudunk biztosítani).

Elhelyezés, házirend

Az elhelyezés 2 és 3 ágyas kórtermekben történik. Az osztályon 7 db 3 ágyas, valamint 1 db 2 ágyas szoba található. A 2 ágyas szobában térítési díj fizetése kötelező, ami napi 500,- Ft-ot jelent. Az osztályon lévő szobák közül kettőben központi oxigén is rendelkezésre áll.

Külön egyeztetés alapján internetelérés biztosítható (WiFi). A kórház földszintjén büfé üzemel, a külső portánál bankautomata található. Istentiszteleteken való részvételre a Kápolnában kedd délutánonként van lehetőség.

Személyes tárgyak elhelyezésére egy szekrény és egy éjjeliszekrény áll rendelkezésre. A feltétlenül szükséges összegnél nagyobb mennyiségű készpénzt, egyéb értéktárgyat lehetőleg ne hozzon magával, de igény esetén értékeinek biztonságos elzárására lehetőség van. A részletes házirend az osztályon kifüggesztve található.

Látogatás

Az ajánlott látogatási idő általában 9-19 óráig tart. Lehetőleg egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon, a kórteremben történő látogatás helyett inkább a társalgót vagy az előteret ajánljuk. Kérjük a látogatókat, akik nem egészségesek (náthásak, köhögnek, lázasak, hasmenésük van), hogy a fertőzés veszélye miatt ne látogassák szeretteiket.

Felvilágosítás

A beteg állapotáról részletes tájékoztatást hozzátartozó csak személyesen a beteg kezelőorvosától kérhet. Az osztályt telefonon a kórház központjának hívása után (06 74 564 000) a 151-es melléken érhető el. A szakdolgozók telefonon csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.


Skip to content