A terhesgondozás menete a Dombóvári Kórház területén

I. Trimeszter

Vérkép, vizelet, HBsAg, Lues, vércsoport vizsgálat (Dombóvári vagy Tamási Szakrendelés és háziorvosi beutalóval is lehetséges) fogorvosi, háziorvosi vizsgálat.
Első, UH szűrés (11-13.hét)Helye: Dombóvári Kórház Szülészet-nőgyógyászati szakrendelésen (hétfőtől csütörtökig 13 órától szigorúan előzetes időpont egyeztetéssel).

II. Trimeszter

Vérkép, vizelet, vércsoport valamint terheléses vércukor vizsgálat (lehetőleg 24-25. héten). Helye: Dombóvári, Tamási Szakrendelés. Második, UH, szűrő vizsgálat a 18-20. hét .Helye: Dombóvári Kórház Szülészet-nőgyógyászati szakrendelés .(hétfőtől csütörtökig 13 órától szigorúan előzetes időpont egyeztetéssel).

III. Trimeszter

Vérkép, vizelet, vércsoport vizsgálat, helye: Dombóvári vagy Tamási szakrendelés, háziorvosi beutalóval is lehetséges a 36. héten. Harmadik, UH szűrő vizsgálat(30-32. héten ).

Helye: Dombóvári Kórház Szülészet-nőgyógyászati szakrendelés (hétfőtől–csütörtökig, 13 órától szigorúan előzetes időpont egyeztetéssel).

Betöltött 37. héttől heti 1 alkalommal NST vizsgálat előjegyzés alapján.
Védőnőknél előre egyeztetett időpontban havi 1 alkalommal terhes tanácsadás.

Telefonos előjegyzés elérhetőségei:
1. NST vizsgálatra: 74/564-000/162 mellék (hétköznaponként 8-16 óráig)
2. UH vizsgálatra: 74/564-017 (hétköznaponként 8-10 és 14-15 óráig)

Dr. Tóth Tamás
Osztályvezető főorvos

Asszisztensek:
Takács Ibolya, Hegyi Viktorné

Kívánunk mindenkinek problémamentes várandósságot és jó egészséget!Általános tájékoztatás

Mivel foglalkozik a rendelés?

Nőgyógyászati szűrővizsgálat (rákszűrés). Nőgyógyászati panaszok: vérzészavarok, vérzéskimaradás, kismedencei fájdalom, vizelettartási zavarok, fogamzásgátlás, terhesség gyanúja, meddőségi kivizsgálás. Konzíliumba küldött betegek ellátása, műtéti előjegyzés. Egyéb vizsgálatok (UH, CT, MR) során észlelt eltérések további kivizsgálása, kezelése.

Dombóvár és kistérsége várandósainak gondozása (védőnői és szakorvosi) történik a Kórház területén lévő rendelőben. Szakorvosi nőgyógyászati vizsgálat, labor és egyéb vizsgálatokra (pl.: ultrahang) beutalás.

Mit hozzon magával szakrendelésünkre?

A betegnek a személyes okmányait, TAJ kártyát, ha van beutalót, korábbi orvosi leleteit, előző zárójelentést kell magával hoznia.

Igénybevételi lehetőség:

Nem beutaló köteles szakellátás. Beutalót ettől függetlenül kaphat a háziorvosától, vagy más szakrendelés szakorvosától.

A szakrendelés az NNK által meghatározott területi ellátási kötelezettség alapján fogadja a betegeket, mely megtekintehtő az NNK hivatalos honlapján.
Itt érhető el és tekinthető meg a lista.

Hol történik a betegfelvétel?

A kórház aulájának recepciós pultjánál, TAJ kártya szükséges.

Az előjegyzéssel kapcsolatban

Telefonon vagy személyesen az intézményben működő információs pultnál: 06 74 564 000 | 237-es melléken. A fekvő ( műtő, szülőszoba, nőgyógyászati osztály ) és a járóbeteg-szakellátást ugyan azon orvosok végzik, ezért a rendelési időben és az ellátottak számában időnként változás történhet. Így a pácienseink megértését kérjük.

A rendelés telefonos elérhetősége:

Telefon: 06 74 564 000 / 213 -as mellék
Fax: 06 74 564 014

Mire számítson a rendelésen

A rendelésen az előzmények kikérdezése, a korábbi leletek áttekintése, nőgyógyászati vizsgálat történik, illetve a további teendők megbeszélése, gyógyszer rendelés, szükség szerint kontroll vizsgálat megbeszélése. A várandósoknál vérnyomásmérés, vizelet vizsgálat is történik. A 36. terhességi héttől hetente NST vizsgálatot illetve UH (Flowmetriát) végzünk.

Terhességi szövődmények esetén a várandóst a Szülészeti Osztályra illetve a progresszív betegellátás keretében magasabb szintű intézménybe irányítjuk.