A szakrendelő címe:

7200 Dombóvár, Kórház u. 39-41.
Kórház Főépület, I. emelet C-szárny

Telefon, e-mail:

06 74 564 028, 06 74 564 027

verado@szlkorhaz.hu

Rendelési idő :

munkanapokon 7:30 – 15:30,

előjegyzés nincs

Intézeti véradások időpontja: keddi és csütörtöki napon 8.00 – 15.00, előjegyzés nincs

Kiszállásos véradások : Magyar Vöröskereszt szervezésében, előre megadott helyszíneken és időpontokban – az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján ( www.ovsz.hu )  a „Hol adhatok vért?” menüpontban Dombóvár és 20 km-es körzet megadásával!

Osztályvezető :  Dr. Szabó Judit | szabo.judit@szlkorhaz.hu
Vezető asszisztens :  Bregovics Edit

Tevékenységeink:

  • vércsoport szerológiai vizsgálatok végzése járó- és fekvőbetegek részére, várandósok immunhematológiai gondozása
  • megfelelő vérkészítmény-készlet fenntartása, intézményünk fekvőbetegeinek vérkészítményekkel történő ellátása
  • teljes véradások szervezése és lebonyolítása osztályunkon valamint kiszállásos vérgyűjtési helyszíneken Dombóvár város és vonzáskörzete területén

A vércsoport vizsgálat elvégzése beutaló köteles, társadalombiztosítás által nem finanszírozott esetben a vizsgálatokat térítés ellenében végezzük.

A véradásra jelentkezők feltétlenül hozzák magukkal a személyi igazolványukat, a lakcím- és TAJ kártyájukat. A véradás nem laboratóriumi vérmintavétel, nem kell éhgyomorral érkezni. Véradás előtt fogyasszon bőségesen folyadékot és táplálkozzon a megszokott módon, kerülve a zsíros ételeket.

Lehetőség van arra, hogy rokonok, ismerősök, egy megnevezett beteg gyógyulásának támogatására adjanak vért. Ehhez a véradónak csak annyit kell tennie, hogy jelentkezéskor egy nyilatkozaton megadja a beteg nevét és TAJ számát. Az intézeti véradások keretében és kiszállásos véradási helyszíneken egyaránt lehetőség van irányított véradásra. A szükséges nyilatkozatok az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján ( www.ovsz.hu) a „Véradás”  menüpont „Irányított véradás” alpontjában megtalálhatóak.